Σπύρος Σιαμπλής

Πρεμιέρα με το αριστερό για τον... υπερβολικά αλλαγμένο Παναθηναϊκό!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για την ήττα σοκ του Παναθηναϊκού από τον Αστέρα, το εκτενές ροτέισον του Αλόνσο, τον… μοναχικό Τετέ, τα 31 ματς που μένουν και την ανάγκη-ευκαιρία «απαντήσεων» με τη Λανς.

Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο! Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από τον Asteras AKTOR

Όλα, κρίθηκαν σε μια φάση. Στην ίδια, ουσιαστικά. Αυτή του 51ου λεπτού, όπου ο Ζέκα ανέτρεψε τον Κρέσπι, ο Σιδηρόπουλος τον απέβαλλε και οι «πράσινοι» κατάλαβαν… για τα καλά ότι έχουν μπλέξει.

Δεν πρόλαβαν, όμως, να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους είχε βρει, αφού στο… καπάκι ο Ισπανός εξτρέμ φρόντισε -με την «βοήθεια» και του Γιούρι Λοντίγκιν- να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, χάρη στην ωραία εκτέλεση φάουλ και να δώσει μια σπουδαία νίκη στους Αρκάδες.

Σχεδόν όλα, βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε πιο δίκαιοι και σωστοί, απέναντι στην προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς. Μια ομάδα άρτια στημένη στον αγωνιστικό χώρο, που υπηρέτησε άψογα το πλάνο του προπονητή της, πήγε σε σωστή διαχείριση καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στο «διπλό»!



Περίπου το αντίθετο, εν ολίγοις, από αυτά που (δεν) είδαμε από πλευράς Παναθηναϊκού. Προφανώς, αυτή η διπλή φάση «στιγμάτισε» την προσπάθεια των παικτών του Ντιέγκο Αλόνσο. Ωστόσο, ούτε νωρίτερα, πόσο μάλλον… μετά, δεν έδειξαν αντάξιοι των περιστάσεων που είχαν διαμορφωθεί, πριν ακόμα από την σέντρα του παιχνιδιού.

Με την εκάστοτε πρεμιέρα, παραδοσιακά, να κρύβει κινδύνους. Με τον Asteras AKTOR να είναι αποδεδειγμένα ο «κακός δαίμονας» του, αλλά και με το Ολυμπιακό στάδιο να μην έχει κόσμο, υπήρχαν ήδη οι προϋποθέσεις για να γίνει η «στραβή». Όπως και έγινε, τελικά…

Από την μια το αν μη τι άλλο υπέρ του δέοντος εκτεταμένο ροτέισον που έκανε ο Αλόνσο, με την διατήρηση μόνο δύο παικτών στην 11άδα σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα κόντρα στον Άγιαξ, είχε σαν αποτέλεσμα μια «πειραματική» ομάδα.

Χωρίς συνοχή, χωρίς αυτοματισμούς, με προβληματικές επιστροφές στην άμυνα, αλλά και έλλειψη ιδεών στην επίθεση, ελέω των πρόχειρων επιλογών στις μεταβιβάσεις. Ένας Τετέ που ήταν… μόνος κι έρημος, από την μέση και μπροστά, πέτυχε μάλιστα και ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε, σε μια οριακή φάση!

Με δύο λόγια, αφού δεδομένα υπήρχε ανάγκη για φρεσκάρισμα στην 11άδα αλλά -επιμένουμε- όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, το παιχνίδι κρίθηκε στον άξονα.

Εκεί όπου με τον Ζέκα να παίζει εξάρι και τους Μαξίμοβιτς-Βιλένα μπροστά του, ουδέποτε κατάφερε το «τριφύλλι» να πάρει πράγματα. Ούτε, βέβαια, κι όταν έπαιξε πιο επιτελικά ο τελευταίος, αφού ήταν εμφανές ότι αυτή η τριάδα ήταν πιο δυσλειτουργική απέναντι στους αντιπάλους της.

Από εκεί και πέρα, πλην του Ουρουγουανού τεχνικού, σε κακό βράδυ βρέθηκαν όπως προείπαμε και οι ποδοσφαιριστές. Παρουσιάστηκαν… ασορτί με τις κερκίδες του ΟΑΚΑ, επηρεασμένοι από τον πρόσφατο αποκλεισμό και χωρίς φρεσκάδα. Ανεξήγητα, μάλιστα, δεδομένου ότι δεν είχαν πάρει και τα 120 λεπτά του ματς στο Άμστερνταμ…

Κάπου εδώ, όμως, οφείλει να βάλει μια τελεία και ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει μπροστά! Για δύο λόγους, τουλάχιστον, το παιχνίδι με τον Asteras AKTOR πρέπει να αποτελέσει παρελθόν από τα μυαλά όλων, μέσα στην ομάδα και όχι μόνο.



Καταρχάς, για το προφανές. Ναι, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας υπέστησαν μια ήττα σοκ. Έμειναν πίσω με το καλημέρα από την κορυφή και άφησαν τρεις πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την διεκδίκηση του πολυπόθητου για αυτούς τίτλου. Μην λησμονούμε, όμως, ότι μιλάμε για την… 1η αγωνιστική, μόλις, της Stoiximan Super League, έτσι;

Δευτερευόντως, επειδή δεν έχει νόημα να κλαίει κανείς πάνω από το χυμένο γάλα. Πόσο μάλλον όταν έχει να παίξει και ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ματς, με αντίπαλο μια πολύ πιο ποιοτική ομάδα και… διακύβευμα την ευρωπαϊκή του συνέχεια.


Όπως συμβαίνει, δηλαδή, με τον αγώνα της προσεχούς Πέμπτης (22/08) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Λανς, τον πρώτο από τους δύο που θα κρίνουν και τη συμμετοχή ενός εκ των δύο στην League Phase του Conference League!

Εκεί όπου πρωτίστως πρέπει να βγάλει αντίδραση, να δείξει μια εικόνα ανάλογη εκείνων των ματς κόντρα στον Άγιαξ και να φύγει από την Γαλλία με ένα αποτέλεσμα το οποίο θα του επιτρέπει να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x